Overnameproces onderwerpen

HOME/  Kennisbank/  Overnameproces

Bedrijfsovername – Het proces

Elk overnameproces is anders, maar het is van belang om van begin tot eind de te nemen stappen goed in te plannen. Dat geeft rust en bovendien zijn de verwachte resultaten beter wanneer je pas na een goede voorbereiding de markt op gaat met jouw verkoopproposite. Zelf jouw bedrijf verkopen via OvernameAdvies.nl? Bekijk onze aanpak.

Globaal doorloopt elk bedrijfsovername proces ongeveer de volgende 5 fases:

 

Iedere fase hebben we uitgeschreven in deze Kennisbank zodat je je goed kunt voorbereiden. Bovendien hebben we iedere fase opgedeeld in meerdere stappen waarvoor we slimmer overname-apps hebben ontwikkeld. Hiermee kan je dus zelf jouw verkoopproces inrichten! Heb je vragen of wil je een deel uitbesteden? Neem dan contact op.

 

Stap 1 - VoorbereidenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De eerste fase van het proces is de voorbereiding.
Kennisbank Artikel
Stap 2 - Te koop zettenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De tweede fase van het proces is het te koop zetten.
Kennisbank Artikel
Stap 3 - PromotenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De derde fase van het proces is de promotie van jouw verkoopprofiel.
Kennisbank Artikel
Stap 4 - OnderhandelenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De vierde fase van het proces is de onderhandeling.
Kennisbank Artikel
Stap 5 - OverdragenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De laatste fase van het proces is de overdracht.
Kennisbank Artikel
Betrokken partijenJe gaat jouw bedrijf verkopen. Maar met welke partijen heb je dan allemaal te maken? Welke adviseurs zijn er betrokken?
Kennisbank Artikel
Stappenplan voor verkoopOverzichtelijk stappenplan: stap voor stap jouw bedrijf verkopen. Incl. gratis apps, kennisbank en digitale overnameadviseur.
Kennisbank Artikel
Deal momentumTiming en snelheid zijn bij bedrijfsovernames essentieel. Als je de controle over de planning verliest dan verlies je momentum!
Kennisbank Artikel
Documenten bij overnameGa je jouw bedrijf verkopen? Dan ben je benieuwd welke documentatie er voorbereid moet worden. Bekijk de lijst hier!
Kennisbank Artikel
VerkoopmemorandumHet opstellen van een verkoopmemorandum is eenvoudiger dan je denkt. Het is vooral een verkoopbrochure. Zie onze opzet!
Kennisbank Artikel
Verkoopklaar makenOvernameAdvies.nl hanteert een duidelijk stappenplan voor het verkoopklaar maken van jouw bedrijf. Bekijk het gratis plan hier!
Kennisbank Artikel
Due DiligenceDue Diligence is het onderzoek van de koper naar het bedrijf dat hij of zij wil overnemen. Lees hier exact wat je kan verwachten en hoe je je voorbereidt!
Kennisbank Artikel
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake