Overnameproces onderwerpen

HOME/  Kennisbank/  Overnameproces

Bedrijfsovername – Het proces

Elk overnameproces is anders, maar het is van belang om van begin tot eind de te nemen stappen goed in te plannen. Dat geeft rust en bovendien zijn de verwachte resultaten beter wanneer je pas na een goede voorbereiding de markt op gaat met jouw verkoopproposite. Zelf jouw bedrijf verkopen via OvernameAdvies.nl? Bekijk onze aanpak.

Globaal doorloopt elk bedrijfsovername proces ongeveer de volgende 5 fases:

 

Iedere fase hebben we uitgeschreven in deze Kennisbank zodat je je goed kunt voorbereiden. Heb je vragen of wil je een deel uitbesteden? Neem dan contact op.

 

Stap 1 - VoorbereidenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De eerste fase van het proces is de voorbereiding.
Kennisbank Artikel
Stap 2 - Te koop zettenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De tweede fase van het proces is het te koop zetten.
Kennisbank Artikel
Stap 3 - PromotenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De derde fase van het proces is de promotie van jouw verkoopprofiel.
Kennisbank Artikel
Stap 4 - OnderhandelenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De vierde fase van het proces is de onderhandeling.
Kennisbank Artikel
Stap 5 - OverdragenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wij nemen je mee door de 5 stappen. De laatste fase van het proces is de overdracht.
Kennisbank Artikel
Betrokken partijenJe gaat jouw bedrijf verkopen. Maar met welke partijen heb je dan allemaal te maken? Welke adviseurs zijn er betrokken?
Kennisbank Artikel
Stappenplan voor verkoopOverzichtelijk stappenplan: stap voor stap jouw bedrijf verkopen. Incl. gratis apps, kennisbank en advies
Kennisbank Artikel
Deal momentumTiming en snelheid zijn bij bedrijfsovernames essentieel. Als je de controle over de planning verliest dan verlies je momentum!
Kennisbank Artikel
Documenten bij overnameGa je jouw bedrijf verkopen? Dan ben je benieuwd welke documentatie er voorbereid moet worden. Bekijk de lijst hier!
Kennisbank Artikel
VerkoopmemorandumHet opstellen van een verkoopmemorandum is eenvoudiger dan je denkt. Het is vooral een verkoopbrochure. Zie onze opzet!
Kennisbank Artikel
Verkoopklaar makenOvernameAdvies.nl hanteert een duidelijk stappenplan voor het verkoopklaar maken van jouw bedrijf. Bekijk het gratis plan hier!
Kennisbank Artikel
Due DiligenceDue Diligence is het onderzoek van de koper naar het bedrijf dat hij of zij wil overnemen. Lees hier exact wat je kan verwachten en hoe je je voorbereidt!
Kennisbank Artikel
Management buy-outEen management buy-out is een manier waarop veel managers starten met ondernemen. Het kan een zeer succesvolle manier zijn. Lees hier waar je op let!
Kennisbank Artikel
Management buy-inEen management buy-in is een manier waarop steeds meer ondernemers starten. Het kan een zeer succesvolle manier zijn. Lees hier waar je op let!
Kennisbank Artikel
OverdrachtsdocumentHet opstellen van een overdrachtsdocument kan jouw bedrijfsovername een stuk versoepelen. Zie onze opzet!
Kennisbank Artikel
Private equityPrivate equity is een verzamelnaam voor privé investeerders die in andere bedrijven participeren. Hoe dat precies werkt lichten we je graag toe.
Kennisbank Artikel
Aandachtspunten bij een bedrijfsvernameBenieuwd waar je op moet letten bij de verkoop van jouw bedrijf? In dit artikel zetten we de meest gemaakte fouten op een rij.
Kennisbank Artikel
OvernameadviseursOvernameadviseurs zullen je het beste advies geven bij bedrijfsovernames wegens de opgebouwde ervaring. Dit is wat velen je zullen vertellen. Klopt dit ook? Of zitten er ook keerzijden aan? Dat lees je in dit artikel.
Kennisbank Artikel
FusiesFusies zien we overal terug. Maar wat houdt een fusie in de werkelijkheid in? En welke vormen van fusies zien we terug bij bedrijven?
Kennisbank Artikel
Strategische overnameDe strategische overname wordt vaak als een win-win situatie gezien. Het vergroot de waarde van de onderneming, met als gevolg een grotere verkoopprijs.
Kennisbank Artikel
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake