Kennisbank over bedrijfsverkoop

HOME/  Kennisbank

Bedrijfsovername onderwerpen

In onze kennisbank delen we informatie over alle onderwerpen die gerelateerd zijn aan de (ver)koop van jouw bedrijf. De ervaring leert dat er in het traject van voorbereiding t/m bedrijfsverkoop en nazorg, vele onderwerpen voorbij komen waar jij als ondernemer normaal niet mee in aanraking komt. En natuurlijk kan je in iedere stap expertise inhuren om je door dit proces heen te leiden. Maar ook bij een begeleide verkoop geldt altijd: het is verstandig wanneer je dezelfde taal spreekt als de overige betrokken partijen. Of dat nou jouw adviseurs zijn of die van de tegenpartij. Besteed daarom tijd om je te verdiepen in de aspecten van een bedrijfsovername, en plan de transitie goed.

OvernameprocesStap voor stap nemen we jou mee door het overnameproces van oriëntatie tot overdracht.
Kennisbank Onderwerp
BedrijfsspecifiekIeder bedrijf is uniek! In de praktijk vragen verschillende soorten bedrijven dan ook om een eigen aanpak. Lees hier hoe wij daar naar kijken.
Kennisbank Onderwerp
BedrijfswaardePraktische tips om tot accurate waardebepaling bedrijfsovername te komen. Incl. kosteloze en vrijblijvende waarde bedrijf berekening app.
Kennisbank Onderwerp
BelastingLeuker kunnen we het niet maken... Ook bij het verkopen van je bedrijf moet je rekening houden met diverse belastingen. Wij geven een overzicht.
Kennisbank Onderwerp
JuridischNaast alle financiële aspecten vormen ook juridische onderwerpen belangrijke beslissingen bij bedrijfsverkoop. Lees snel verder!
Kennisbank Onderwerp
PensioenJe gaat jouw bedrijf verkopen en wil dan uiteraard weten waar je aan toe bent m.b.t. een pensioen! Lees snel verder!
Kennisbank Onderwerp
WoordenboekOverzicht van de belangrijkste termen en concepten die spelen in de wereld van fusies en overnames (M&A) incl. uitleg van onze ervaren overnameadviseurs.
Kennisbank Onderwerp
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake