Juridische onderwerpen

HOME/  Kennisbank/  Juridisch
Hoi, waarmee
kan ik je helpen?
Onze digitale adviseur is er om je te helpen!

Juridisch

Veel ondernemers zijn doeners, en zien in de juridische aspecten van hun werk enkel belemmeringen en overhead. Dat is voor de juridische aspecten van een bedrijf verkoper niet anders. We zien vaak dat deze aspecten pas in beeld komt als de onderhandelingen al flink ver zijn, of wanneer er al een deal is gesloten (mondeling). Dan komt vervolgens het omzetten naar een overeenkomst, of wellicht eerst een LOI. Niet zelden komen er bij de formulering en afstemming van de uiteindelijke deal weer details naar voren waar toch nog over onderhandeld moet worden, vooral wanneer sprake is van een activa/passiva transactie. Bedenk dat een deal niet alleen over de overnameprijs gaat, ook de condities vormen een belangrijk onderdeel van de deal en deze hebben een directe relatie met de prijs!

Een goede voorbereiding vanuit koper en verkoper kan helpen de juridische uitwerking van een overeenkomst soepel(er) te laten verlopen. 

Beantwoorden we jouw juridische vraag niet in dit deel van de Kennisbank? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vormen van bedrijfsovernameBent je benieuwd wat de slimste wijze van bedrijfsoverdracht is? Lees ons artikel over aandelen- en activatransacties.
Kennisbank Artikel
Personeel en bedrijfsovernameWat zijn plichten naar personeel bij een overname? In dit artikel leggen we stap voor stap uit waar je rekening mee moet houden.
Kennisbank Artikel
Tussen deal en overdrachtLocked box en completion accounts zijn veel voorkomende begrippen als het gaat om de periode tussen tekenen en bedrijfsoverdracht.
Kennisbank Artikel