Over ons

OvernameAdvies.nl is opgericht door Ben Koppenens, Bernd Mintjes en Sander Scholten. Als senior-adviseur heeft Bernd inmiddels 25 jaar ervaring met bedrijfsovernames. En Ben en Sander bouwen sinds 2015 aan het grootste e-commerce overnameplatform van Europa.

Hun gezamenlijke kennis en expertise hebben ze vertaald in OvernameAdvies.nl. Ondernemers die hun bedrijf verkopen, kunnen hier terecht voor online ondersteuning en persoonlijk advies.

HOME/  Over ons

Over OvernameAdvies.nl

OvernameAdvies.nl is opgericht door OvernameAdvies B.V., een onderneming van Ben Koppenens, Bernd Mintjes en Sander Scholten.

Persoonlijke ervaringen met eigen bedrijfsverkopen en zakelijke ervaringen als overnameadviseur brachten Ben, Bernd en Sander een nieuw inzicht: geleidelijk was het beeld ontstaan van een belangrijke omissie in de overnamemarkt voor met midden- en kleinbedrijf: Overnameadvies tegen een betaalbaar tarief door ondernemers de ruimte te geven om zelf die taken uit te voeren, die ze met online hulp ook zelf kunnen.

In de consumentenmarkt zie je de trend al langer: zelfredzaamheid. Niet slechts uit noodzaak maar ook gewoon omdat het kan. Zo is Makelaarsland een voorbeeld van een werkwijze waarbij de verkoper zelf de verkoop van zijn huis regelt, hier en daar geholpen op terreinen waar dat nodig is.

En waarom zou een ondernemer niet zijn eigen bedrijf kunnen verkopen? Wij zijn van mening dat er veel zaken zijn die je als eigenaar ook zelf kan. Voor de zaken waar je wel graag advies ondersteuning ontvangt (juridisch, fiscaal of bedrijfswaarde bijvoorbeeld) dan is het mogelijk om alleen voor die zaken een adviseur in te schakelen. De rest doe je zelf: jij bent ‘in control’ en het systeem van OvernameAdvies.nl leidt je door het verkoopproces.

Ben Koppenens

Ben heeft Civiele Techniek gestudeerd in Delft van 1996 tot 2003 en is dus van huis uit ingenieur. Al gedurende zijn studie heeft hij zijn eerste internetbedrijf opgericht, op dat moment een van de eersten in Nederland.

Na zijn studie heeft hij als consultant gewerkt voor de (semi)overheid (TNO & VROM) en bouwde hij aan de eerste e-commerce platforms voor diverse uitgevers en webwinkels. Sinds 2015 is hij het technische brein achter WebshopΟvername.nl en nu OvernameAdvies.nl.

Bernd Mintjes

Bernd studeerde economie en psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De afgelopen 25 jaar investeerde hij in meer dan 200 bedrijven. Bernd is als partner betrokken bij OvernameAdvies. Met zijn ervaring is hij de ideale adviseur voor ondernemers.

Sander Scholten

Sander heeft een executive master in Mergers & Acquisitions and Valuations van de RUG (2018 – 2020) en een master in Bedrijfswetenschappen van de RUG (1998 – 2004). Hij is als Register Valuator aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) en daarnaast lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Na zijn carrière te zijn gestart bij DSM, heeft Sander een gezamenlijke onderneming opgezet met het Luxemburgse EuroDNS. Deze verkocht hij, net als de twee webbedrijven die volgden. Sinds 2015 is hij verantwoordelijk voor de commerciële kant van WebshopΟvername en nu OvernameAdvies.nl.

 
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake