Over ons

HOME/  Over ons

Over OvernameAdvies.nl

OvernameAdvies.nl is opgericht door Ben Koppenens, Bernd Mintjes en Sander Scholten. Als senior-adviseur heeft Bernd inmiddels 25 jaar ervaring met bedrijfsovernames. Ben en Sander hebben sinds 2015 hun strepen verdiend binnen overnamemarkt voor IT en e-commerce.

Hun gezamenlijke kennis en expertise hebben ze vertaald in OvernameAdvies.nl. Ondernemers die hun bedrijf verkopen, kunnen hier terecht voor ondersteuning en persoonlijk advies.

Ben Koppenens

Ben heeft Civiele Techniek gestudeerd in Delft van 1996 tot 2003 en is dus van huis uit ingenieur. Al gedurende zijn studie heeft hij zijn eerste internetbedrijf opgericht, op dat moment een van de eersten in Nederland.

Na zijn studie heeft hij als consultant gewerkt voor de (semi)overheid (TNO & VROM) en bouwde hij aan de eerste e-commerce platforms voor diverse uitgevers en webwinkels. Sinds 2015 is hij het technische brein achter WebshopΟvername.nl en nu OvernameAdvies.nl.

Bernd Mintjes

Bernd studeerde economie en psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De afgelopen 25 jaar investeerde hij in meer dan 200 bedrijven. Bernd is als partner betrokken bij OvernameAdvies. Met zijn ervaring is hij de ideale adviseur voor ondernemers.

Robert Bakker

Robert is meer dan 25 jaar in een familiebedrijf werkzaam geweest als (3e generatie) mede-eigenaar. Naast zijn MBA heeft Robert ook een coach-opleiding (post HBO) afgerond en is hij Register Adviseur Bedrijfsoverdracht (RAB).

Met zijn uitgebreide ervaring als ondernemer begrijpt Robert als geen ander wat er speelt binnen het ondernemerschap. Hij plaatst de klant (ondernemer) centraal gedurende het gehele aan- of verkoopproces en streeft naar een win-win resultaat. Naast het zakelijke aspect hecht hij ook veel waarde aan het emotionele aspect, waarbij de persoonlijke belangen en gevoelens van de klant de nodige aandacht krijgen.

Sander Scholten

Sander heeft een executive master in Mergers & Acquisitions and Valuations van de RUG (2018 – 2020) en een master in Bedrijfswetenschappen van de RUG (1998 – 2004). Hij is als Register Valuator aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) en daarnaast lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Na zijn carrière te zijn gestart bij DSM, heeft Sander een gezamenlijke onderneming opgezet met het Luxemburgse EuroDNS. Deze verkocht hij, net als de twee webbedrijven die volgden. Sinds 2015 is hij verantwoordelijk voor de commerciële kant van WebshopΟvername en nu OvernameAdvies.nl.

 
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake