Over ons

OvernameAdvies.nl is opgericht door Ben Koppenens en Sander Scholten. Sinds 2015 bouwen zij online platforms en apps voor de overnamemarkt.

Deze ervaring hebben ze vertaald in het platform OvernameAdvies.nl. Verkopers die zelf hun bedrijf willen verkopen, kunnen hier terecht voor (digitaal) advies en praktische overname-apps.

HOME/  Over ons
Hoi, waarmee
kan ik je helpen?
Onze digitale adviseur is er om je te helpen!

Over OvernameAdvies.nl

OvernameAdvies.nl is opgericht door OvernameAdvies B.V., een onderneming van Ben Koppenens en Sander Scholten. Tijdens de verkoop van 2 eigen bedrijven in 2014 en 2015, liepen ze zelf tegen het euvel aan dat de meeste adviseurs nog op de traditionele wijze werken, terwijl er ondernemers zijn met een beperkte bedrijfsomvang die andere behoeftes hebben. Dit eigen gemis heeft begin 2016 geleid tot de lancering van een overnameplatform voor e-commerce ondernemers met zowel een adviesfunctie als een marktplaatsfunctie. Baanbrekend op dat moment en binnen het e-commerce segment is WebshopΟvername.nl inmiddels een gevestigde naam.

Ben Koppenens

Ben heeft Civiele Techniek gestudeerd in Delft van 1996 tot 2003 en is dus van huis uit ingenieur. Al gedurende zijn studie heeft hij zijn eerste internetbedrijf opgericht, op dat moment een van de eersten in Nederland.

Na zijn studie heeft hij als consultant gewerkt voor de (semi)overheid (TNO & VROM) en bouwde hij aan de eerste e-commerce platforms voor diverse uitgevers en webwinkels. Sinds 2015 is hij het technische brein achter WebshopΟvername.nl en nu OvernameAdvies.nl.

Sander Scholten

Sander heeft een executive master in Mergers & Acquisitions and Valuations van de RUG (2018 – 2020) en een master in Bedrijfswetenschappen van de RUG (1998 – 2004). Hij is als Register Valuator aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) en daarnaast lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Na zijn carrière te zijn gestart bij DSM, heeft Sander een gezamenlijke onderneming opgezet met het Luxemburgse EuroDNS. Deze verkocht hij, net als de twee webbedrijven die volgden. Sinds 2015 is hij het zakelijke brein achter WebshopΟvername en nu OvernameAdvies.nl.

OvernameAdvies voor bedrijven tot €2 miljoen omzet

De persoonlijke ervaringen met eigen overnames en de zakelijke ervaringen die Ben en Sander sinds 2016 hebben opgedaan als overnameadviseur en met hun overnameplatform brachten nieuwe inzichten: geleidelijk ontstond het beeld van een belangrijke omissie in de overnamemarkt voor bedrijven met een omzet tot €2 miljoen. Overnameadvies tegen een betaalbaar tarief door ondernemers de ruimte te geven om zelf die taken uit te voeren, die ze met onlinehulp ook zelf kunnen.

Zelf jouw bedrijf verkopen

In de consumentenmarkt zie je de trend al langer: zelfredzaamheid. Niet slechts uit noodzaak maar ook gewoon omdat het kan. Zo is Makelaarsland een voorbeeld van een werkwijze waarbij de verkoper zelf de verkoop van zijn huis regelt, hier en daar geholpen op terreinen waar dat nodig is.

Waarom zou een ondernemer niet zijn eigen bedrijf kunnen verkopen? Wij zijn van mening dat er veel zaken zijn die je als eigenaar ook zelf kan. Voor de zaken waar je wel graag advies ondersteuning ontvangt (juridisch, fiscaal of bedrijfswaarde bijvoorbeeld) dan is het mogelijk om alleen voor die zaken een adviseur in te schakelen. De rest doe je zelf: jij bent ‘in control’ en het systeem van OvernameAdvies.nl leidt je door het verkoopproces.

En om dat nog makkelijker te maken, heeft OvernameAdvies tientallen overname-apps die jou helpen: apps voor een bedrijfswaardering, verkoopmemorandum, due diligence bijvoorbeeld. 

OvernameAdvies voor het MKB

OvernameAdvies richt zich op micro-MKB; bedrijven met een omzet tot €2 miljoen euro en tot 10 werknemers. Daarvan zijn er zo'n 343.000 in Nederland (CBS, 2019). Ondernemers uit deze doelgroep kunnen, met de overname-apps van Overnameadvies, nu zelf hun bedrijfsverkoop vormgeven. 

 
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake