M&A woordenboek

HOME/  Kennisbank/  Woordenboek

Bedrijfsovername termen uitgelegd

Deze sectie is speciaal ontwikkeld om ondernemers en geïnteresseerden een duidelijk overzicht te bieden van de belangrijkste termen en concepten die spelen in de wereld van fusies en overnames (M&A). Ons team heeft met hun gezamenlijke expertise deze waardevolle bron gecreëerd om je te helpen bij jouw overnametraject.

Hier vind je een alfabetische lijst van M&A-termen met korte beschrijvingen. Voor meer gedetailleerde informatie kun je op de term klikken, waarna je wordt doorverwezen naar een aparte pagina met uitgebreide uitleg, voorbeelden en praktische tips.

Seller's Discretionary EarningsDe rol van Seller's Discretionary Earnings (SDE) bij bedrijfsovernames. Stap-voor-stap uitleg hoe te berekenen inclusief voorbeelden.
Kennisbank Artikel

Over OvernameAdvies.nl

OvernameAdvies.nl is opgericht met het doel om MKB-ondernemers te ondersteunen bij hun overnametrajecten. Met een focus op bedrijven met een omzet tot €25.000.000, bieden wij een vrijblijvende intake om je een eerste oriëntatie te geven op jouw verkooptraject. Dankzij onze hoge mate van automatisering kun je, indien gewenst, een deel zelf uitvoeren, zodat onze adviseurs zich kunnen concentreren op de cruciale aspecten waarvoor specifieke overname-expertise vereist is.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Dit woordenboek wordt regelmatig bijgewerkt, dus kom gerust terug om op de hoogte te blijven van nieuwe termen en inzichten in de M&A-sector.

Weten waar je zelf staat?     Doe de intake