Pensioen onderwerpen

HOME/  Kennisbank/  Pensioen

Pensioen

Er zijn tal van redenen waarom een bedrijf wordt overgedragen. Maar een van de meest voorkomende reden is het gewenste pensioen van de ondernemer (DGA). Dit geldt traditioneel voor familiebedrijven en bedrijven die door de eigenaar / DGA zijn opgestart. Het bedrijf (de verkoop ervan) vormt dan feitelijk het pensioen van de ondernemer en het is belangrijk om diens toekomst zorgvuldig te benaderen.

Lees de beschikbare informatie dus goed door en laat jezelf voorlichten waar nodig. Beantwoorden we jouw vraag niet in de Kennisbank? Neem dan vrijblijvend contact op.

PensioenplanDe verkoop van jouw bedrijf is een belangrijk onderdeel van je pensioen. Zorg dat er vroeg wordt gekeken naar jouw toekomstsituatie!
Kennisbank Artikel
PensioenvormenEr zijn grofweg twee type pensioenregelingen en in dit artikel op overnameadvies.nl lichten we je de essentiƫle verschillen toe.
Kennisbank Artikel
Pensioen en bedrijfsovernamePensioen is een complex onderwerp. Zeker bij bedrijfsovernames is het een onderwerp dat veel aandacht verdiend. Mis je niets?
Kennisbank Artikel
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake