Belasting onderwerpen

HOME/  Kennisbank/  Belasting
Hoi, waarmee
kan ik je helpen?
Onze digitale adviseur is er om je te helpen!

Belasting

Bij het verkopen van een onderneming is de belastingdienst een partij waar je rekening mee moet houden. Afhankelijk van jouw bedrijfsvorm zijn er gevolgen voor de belasting na verkoop. Bij een eenmanszaak of VOF, die beiden geen rechtspersoon zijn, is elke manier van bedrijfsoverdracht feitelijk een activa/passiva transactie, waarbij de opbrengsten van de verkoop meetellen bij het inkomen van de eigena(a)r(en). Bij een B.V. zijn er meerdere opties, dus lees je goed in!

In dit deel van de Kennisbank delen we informatie met je over de belastingsapecten die spelen bij een bedrijfsovername. Mis je iets? Neem dan contact op en we zoeken het graag voor je uit. 

DeelnemingsvrijstellingDeelnemingsvrijstelling is een belastingontheffing voor de winst die door de verkoper wordt geboekt bij verkoop van dienst aandelen.
Kennisbank Artikel
BTW bij bedrijfsovernameBen je benieuwd of je BTW dient te heffen bij bedrijfsverkoop? Lees op OvernameAdvies.nl alles over BTW bij bedrijfsovernames!
Kennisbank Artikel
Goodwill Goodwill is een term die veelvuldig wordt gebruikt tegenwoordig. Maar waar staat het bij bedrijfsovernames eigenlijk voor?
Kennisbank Artikel