Belasting onderwerpen

HOME/  Kennisbank/  Belasting

Belasting

Bij het verkopen van een onderneming is de belastingdienst een partij waar je rekening mee moet houden. Afhankelijk van jouw bedrijfsvorm zijn er gevolgen voor de belasting na verkoop. Bij een eenmanszaak of VOF, die beiden geen rechtspersoon zijn, is elke manier van bedrijfsoverdracht feitelijk een activa/passiva transactie, waarbij de opbrengsten van de verkoop meetellen bij het inkomen van de eigena(a)r(en). Bij een B.V. zijn er meerdere opties, dus lees je goed in!

In dit deel van de Kennisbank delen we informatie met je over de belastingaspecten die spelen bij een bedrijfsovername. Mis je iets? Neem dan contact op en we zoeken het graag voor je uit. 

Hulp nodig bij het plannen van jouw belasting strategie? Plan een gratis intake!   

Verzenden ›

DeelnemingsvrijstellingWat is deelnemingsvrijstelling, wanneer geldt het en hoe profiteer ik er optimaal van? Zó kun je de belastingdruk minimaliseren bij bedrijfsverkoop.
Kennisbank Artikel
BTW bij bedrijfsovernameBen je benieuwd of je BTW dient te heffen bij bedrijfsverkoop? Lees op OvernameAdvies.nl alles over BTW bij bedrijfsovernames!
Kennisbank Artikel
Goodwill Goodwill is een term die veelvuldig wordt gebruikt tegenwoordig. Maar waar staat het bij bedrijfsovernames eigenlijk voor?
Kennisbank Artikel
HerinvesteringsreserveWat is een herinvesteringsreserve, wanneer geldt het en hoe profiteer ik er optimaal van? Zó kun je de belastingdruk minimaliseren bij bedrijfsverkoop.
Kennisbank Artikel
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake