Familiebedrijf onderwerpen

HOME/  Kennisbank/  Familiebedrijven

Familiebedrijven

Binnen het MKB vormen familiebedrijven een aparte categorie met een eigen dynamiek. Ze onderscheiden zich van andere bedrijven door de wisselwerking tussen de (onzichtbare) verhoudingen binnen de familie en de officiële eigendom en zeggenschapsverhoudingen. Dat biedt voordelen m.b.t. de betrokkenheid, besluitvorming en het langetermijnperspectief. Maar de wisselwerking tussen de verschillende verhoudingen kan ook bron zijn voor conflict. 

Er zijn verschillende definities voor een 'familiebedrijf'. Op OvernameAdvies.nl zullen we de definitie van Nijenrode aanhouden:  1. Minimaal 50% van de aandelen is in handen van één familie; 2. Één familie heeft de beslissende invloed op strategie en opvolgingsbeslissingen; 3. Een meerderheiod van minimaal 2 leden van het management is afkomstig uit één familie.

In dit deel van de Kennisbank delen we informatie met je over familiebedrijven. Mis je iets? Neem dan vrijblijvend contact op, wij zoeken het graag voor je uit! 

Kinderen als opvolgerEen bedrijf overdragen aan je kind: de uitwerking van de daadwerkelijke overdracht kan veel impact hebben op de te betalen belasting.
Kennisbank Artikel
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake