De bedrijfswaarde van jouw onderneming

Er zijn meerdere manieren om bedrijfswaarde te bepalen. In de markt zien we dat er veel vuistregels worden gehanteerd. Voor een eerste indruk is dat geen probleem, maar wees voorzichtig, want multiples geven alleen een nuttig beeld wanneer de gebruikte bedrijven ook echt vergelijkbaar zijn. In de meeste gevallen is de Discounted Cash Flow de voor de hand liggende methode. Het is binnen het MKB de meeste gebruikte waarderingsmethodiek en vormt ook de voornaamste basis voor onze overname-app.  

HOME/ 

Bedrijfswaardering

Wanneer je jouw bedrijf wilt gaan verkopen, dan is een van de eerste vragen waarschijnlijk: "Wat is mijn bedrijf waard?"  Op OvernameAdvies kan je zelf direct aan de slag met onze bedrijfswaarde app, of je laat ons de waardering (deels) uitvoeren. De drie varianten werken allen op basis van financiële prognoses die we je vragen in te vullen. Bij kleine bedrijven gebruiken we een kortere periode voor de prognose; is jouw bedrijf ouder en groter, dan wordt er verder vooruit gekeken. Denk hier wel goed na over wat je invult want 'garbage in, is garbage out'.

Als je met de gratis versie begint is het in een later stadium altijd nog mogelijk om te upgraden naar een betaalde versie. De betaalde versie wordt uitgevoerd door een bij het NIRV aangesloten register valuator en wordt opgeleverd in een goed te volgen rapportage.

Kies je variant

Gratis Waardebepaling

Bepaal de waarde van uw bedrijf in enkele eenvoudige stappen.
Gratis
U kunt ook later upgraden

DCF Methode
Prognose

Waardebepaling Zilver

Bepaal samen met ons de waarde van uw bedrijf in enkele eenvoudige stappen.
€ 1.500,00
Excl. BTW

DCF Methode
Prognose
PDF Rapportage

Waardebepaling Goud

Uitgebreide waardering van uw bedrijf, door onze specialisten.
Offerte*
U kunt ook later upgraden

DCF Methode
Prognose
PDF Rapportage
Twee scenario's


*) Je kan al starten met de App en wij koppelen een op-maat prijs terug, je zit nog nergens aan vast tot je akkoord geeft.