Bedrijf verkopen in Den Haag

Wanneer je als kleine ondernemer een goed lopend bedrijf hebt in of om Den Haag, kan er een moment komen dat je dit wilt verkopen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar moet je eigenlijk beginnen? En hoe kun je de juiste hulp krijgen en potentiële kopers in Den Haag vinden? Om het beste antwoord op al deze vragen te krijgen is het altijd fijn wanneer je iemand hebt om op terug te vallen. Door met de juiste adviseur in contact te komen scheelt dat enorm veel werk wat uit handen genomen kan worden.

Hulp op maat

Als je nadenkt over het verkopen van een bedrijf of nog met het hele proces moet beginnen, kan OvernameAdvies je toch al helpen. Er is namelijk veel gratis informatie beschikbaar die iedere ondernemer die een zaak wil verkopen maar al te goed kan gebruiken. Op die manier kun je alvast de nodige kennis opdoen die later altijd van pas kan komen. Je kunt dan kijken hoe ver je zelf al kunt komen.

Met de nodige basiskennis kom je al een stuk verder. Al kan het haast niet anders dan dat je op een gegeven moment tegen een aantal zaken aan gaat lopen die moeilijk helemaal alleen te regelen zijn. Maar ook daarvoor wordt bij OvernameAdvies een passende oplossing geboden. Omdat je hier specifieke hulp kunt krijgen bij bepaalde onderdelen van de verkoop van je bedrijf. Zo kun je dus hulp inschakelen wanneer dat echt nodig is zonder dat je teveel betaald aan een adviseur die het hele proces regelt terwijl je delen hiervan ook eenvoudig voor eigen rekening kunt nemen. 

Persoonlijk advies

Nadat je jezelf zoveel mogelijk hebt verdiept, zal er dus ongetwijfeld een moment komen dat je de hulp van een adviseur van OvernameAdvies kan gebruiken. Als dat moment daar is, dan is het altijd fijn als je iemand persoonlijk kunt spreken. Dit stelt je in staat om alle vragen die je hebt gelijk te stellen en schept natuurlijk meer vertrouwen. Het gaat immers over een zeer belangrijk onderwerp. En al ben je nog zo goed voorbereid het hele proces ingestapt, er komen vrijwel altijd onverwachte dingen op je pad.

Daarom is het goed om te weten dat de adviseurs van OvernameAdvies gewoon bij je lang kunnen komen. Zo kun je een afspraak maken om alles wat belangrijk is goed te bespreken. Door je gedegen voor te bereiden kun je veel informatie inwinnen. Zo kunnen zaken als de waardebepaling en naar welke soorten koper je op zoekt bent allemaal uitgebreid worden doorgenomen.

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvende intake en belafspraak!   

Bereken waarde

Soorten Haagse bedrijven die wij geregeld ondersteunen

In principe kunnen onze adviezen en tools van dienst zijn voor alle soorten ZZP en MKB ondernemingen die je maar kunt bedenken in en rondom 's-Gravenhage: van administratiekantoren, tot visserszaken, nagelstyliste studio’s tot aan strandpaviljoens in Scheveningen. Ook winkels zoals te vinden in de Grote Marktstraat, de Spuistraat en Vlamingstraat, assisteren wij geregeld bij het realiseren van een geslaagde verkoop.

OvernameAdvies: Den Haag een strategische locatie voor bedrijfsverkopen

Den Haag is officieel niet de hoofdstad van Nederland, maar functioneert feitelijk gezien wel min of meer in die rol. Den Haag is dan ook een strategisch interessante locatie voor kopers om een onderneming over te nemen. De lijnen met overheid en ook internationale organisaties zijn korter. Sinds mensenheugenis is Den Haag ook een internationaal toeristenoord vanwege de stranden nabij, er komen dus altijd toeristen, wat belangrijk is voor o.a. horeca ondernemingen. En Den Haag is nabijgelegen en vormt een metropoolregio met een ander belangrijke stad voor onze economie: Rotterdam. Tel daarbij op dat veel expats en internationale zakenlieden gevestigd zijn in Den Haag, en wellicht ook kans schoon zien om iets te gaan beginnen lokaal, en je hebt een aanzienlijke vijver van diverse kopers.

De vraag is niet of je verkoopt maar aan wie. Jouw onderneming is jouw kindje en wil je niet van de hand doen aan de eerste de beste. Onze tools stellen jou in staat om het spreekwoordelijke kaf van het koren op dit vlak te scheiden. Zeker wanneer je bijv. aan een van origine buitenlandse koper wil gaan verkopen, wil je uitgebreide due diligence checks uitvoeren.
Andere zaken zoals het schrijven van een memorandum, de waarde bepaling, en het samenstellen van een intentieverklaring zullen niet veel anders zijn dan in andere delen van het land. Ook daar bieden we je alle handvatten die je nodig zult kunnen hebben om tot een geslaagde verkoop van jouw Haagse onderneming te komen.

 

 
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake