Bedrijf verkopen in Rotterdam

Ben je de eigenaar van een bedrijf in Rotterdam of de Rijnmond regio en wil je dit verkopen? Dat kan natuurlijk, al komen daar wel veel dingen bij om de hoek kijken. Het kan als eigenaar van een eenmanszaak of kleine onderneming nogal overweldigend zijn. Door jezelf goed voor te bereiden en duidelijk uit te stippelen met welke reden je wil verkopen en wat het doel daarvan is, kom je al een heel eind.

Om verder te kunnen gaan bestaat er een kans dat je hulp nodig gaat hebben. Deze is niet altijd makkelijk te vinden. Er zijn veel bedrijven en adviseurs die kunnen assisteren bij de verkoop van grotere ondernemingen. Voor kleinere bedrijven lijkt het aanbod echter minder. Dit heeft dan ook een simpele verklaring, want de verkoop van grote bedrijven levert de partijen die hierbij assisteren gewoon veel meer op. Toch kun je ook zeker als kleine ondernemer advies krijgen bij dit proces.

Advies bij verkoop

Het is goed om te weten dat er veel dingen zijn die je zelf kunt regelen. Hiermee zorg je ervoor dat je zelf het initiatief behoudt en bespaart bovendien een hoop extra kosten. Bij OvernameAdvies is veel gratis informatie te vinden. Er zijn ruim 15 gratis apps voor specifieke onderdelen van de verkoop waar je gebruik van kunt maken, net als een uitgebreide kennisbank. Je kunt rechts onder ook een chatbot vinden die je hierin kan assisteren.

Als het moment daar is dat je assistentie nodig hebt, kun je die alsnog aanvragen. Het voordeel als je hiervoor OvernameAdvies gebruikt is dat we kunnen assisteren op maat, precies op de punten waarbij je hulp nodig hebt. Natuurlijk is het fijn wanneer je direct met iemand kunt spreken als je met dergelijke vragen komt te zitten. Ook dit is geen enkel probleem. De adviseurs van OvernameAdvies kunnen je persoonlijk ontmoeten in Rotterdam en de Rijnmond regio om alle zaken omtrent de verkoop van je bedrijf te bespreken.

Zaken om op te letten

Vooral tijdens bepaalde momenten in het proces is het handig om gebruik te maken van een adviseur. Wanneer je nog nooit eerder een dergelijke verkoop hebt gedaan, zorgt dit ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan, of het bedrijf voor een te lage prijs van de hand doet.

Met de juiste assistentie wordt het makkelijker om een geschikte koper te vinden. Wanneer je eenmaal op het punt bent dat er interesse getoond wordt zullen ook de onderhandelingen beginnen. Zeker voor dit gedeelte van de verkoop kun je goed de juiste begeleiding gebruiken. Net als voor het opstellen van de overeenkomst als het moment daar is dat je eruit komt met een koper.

Soorten bedrijven uit Rotterdam die baat bij OvernameAdvies.nl hebben

In principe kunnen onze adviezen en tools van dienst zijn voor alle soorten ZZP en MKB ondernemingen die je maar kunt vinden in Rotterdam: van bakkers, tot kapsalons en autobedrijven. Ook winkels zoals te vinden in de Koopgoot, op de Lijnbaan en het Alexandrium assisteren wij geregeld bij het realiseren van een geslaagde verkoop. En vergeet natuurlijk niet de haven sector, waar Rotterdam zo bekend om staat.

Benieuwd naar onze visie op jouw bedrijfswaarde?   

Bereken waarde
 

OvernameAdvies: Rotterdam een vruchtbare regio voor bedrijfsverkopen

Rotterdam is naar onze ervaring een van de, zo niet dé meest ondernemende steden van Nederland. Zonder andere steden tekort te willen doen. Rotterdammers staan bekend om hun no-nonsense en ‘make it happen’ mentaliteit. Daarom is het een slim idee om hier een bedrijf te starten, over te nemen of juist te verkopen. Er zijn altijd gelijkgestemden te vinden, een overschot aan daadkrachtige kopers met plannen en ambities. Je wil immers dat jouw bedrijf na de verkoop ook blijft floreren. Het is daarom verstandig om de verkoop lokaal te houden.

In principe zijn de processen die komen kijken bij een bedrijf verkopen hetzelfde van Limburg tot aan Groningen. Maar Rotterdam is de tweede stad van ons land, en vanwege het gunstige ondernemingsklimaat kan het zijn dat je overweldigd raakt met potentiële kopers die zich aanbieden. Onze kosteloze en vrijblijvende apps stellen jou in staat om door de bomen weer het bos te zien en de meest geschikte koper te vinden voor jouw zaak. Alle andere facetten zullen niet veel anders zijn dan bij bedrijfsverkopen elders in het land, en daar zijn onze adviezen en apps natuurlijk net zo nuttig voor.

OvernameAdvies is kortom hét platform voor Rotterdamse ondernemingen om op no-nonsense wijze de zaak succesvol te verkopen. Traditionele overnameadviseurs passen misschien wel minder in dit klimaat. Beter dan om het zoveel mogelijk zelf te doen, en alleen ondersteuning te verzoeken voor die complexe kwesties waar je echt vakspecialisten voor nodig hebt zoals de legale en fiscale details van de overname. Met OvernameAdvies is er dus eindelijk een oplossing gekomen voor Rotterdamse ondernemers die zonder opsmuk en toeters en bellen de zaak op bevredigende wijze van de hand willen doen.

 
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake