Overname van Liad Electronics door EC Electronics/Rockpool

EC Electronics kondigt de overname aan van Liad Electronics via Rockpool Investments. I.s.m. OSCF heeft OvernameAdvies de verkopers begeleidt in deze transactie.

Het in Breda gevestigde Liad Electronics is overgenomen door EC Electronics Group, een wereldwijde leverancier van electronics manufacturing services (EMS). De overname wordt gefinancierd door een schuldenpakket van Shawbrook Bank en verdere financiering door Rockpool Investments.

Liad Electronics - Lokale leider in PCB assemblage

Liad Electronics Breda B.V. is gespecialiseerd in printed circuit board assemblies (PCBA’s) voor hightechklanten met geavanceerde eisen voor de assemblage van PCB’s. De overname van Liad geeft de groep een grotere aanwezigheid op het vasteland van Europa en meer productiecapaciteit. De Nederlandse activiteiten van de Groep zullen onder toezicht blijven staan van Liad's CEO Rick Meesters, die opnieuw in de groep zal investeren en lid wordt van de raad van bestuur. Dit is de tweede overname na de investering van Rockpool in EC Electronics in september 2022.

De overname van Liad

Phil Simmonds, CEO van EC Electronics: “We zijn erg enthousiast over de toetreding van Liad Electronics tot de EC Group en de samenwerking met het ongelooflijk ervaren team daar. Liad zal nu de basis vormen voor de volgende fase van onze groeiplannen op het Europese vasteland en een belangrijk onderdeel vormen van het toekomstige succes van de Groep.”

Rick Meesters, algemeen directeur van Liad Electronics: “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de EC Group en Rockpool. Met de aanvullende dienstverlening van EC kunnen wij onze positie aanzienlijk verbeteren en bestaande relaties extra ondersteunen.”

Guy Nieuwenhuys, beleggingsmanager bij Rockpool: “EC’s strategische overname van Liad Electronics in Nederland vertegenwoordigt een prachtige kans om de groei op het vasteland van Europa te versnellen. We zijn verheugd om samen te werken met Shawbrook Bank bij deze overname en we kijken ernaar uit om de buy and build-strategie voort te zetten.”

James Salmon, senior directeur bij Shawbrook Bank: “We zijn verheugd om samen te werken met EC en Rockpool. Phil maakte vanaf het begin indruk op ons, terwijl EC ons duidelijk blijk gaf van een overtuigend focus- en differentiatiepunt. Gecombineerd met de gecombineerde kapitaal- en fusie- en overnamesteun van Rockpool zijn we echt enthousiast over de toekomst van EC.”

Betrokken overnameadviseurs

EC Electronics en Rockpool werden geadviseerd door Cavendish (debt Advisory), Taylor Wessing (EC Debt & Equity Legals), Evelyn (vendor Financial/Tax), Van Campen Liem (Liad Legals en NL Tax), Accuracy (Liad Financial & Commercial) en Claritas (UK Tax). Shawbrook werd geadviseerd door Addleshaw Goddard (juristen).

Liad werd geadviseerd door OSCF en OvernameAdvies (corporate finance), Taylor Wessing NL (juridisch) en Atlas (Tax).

Over Rockpool Investments

Rockpool Investments is een private-equity firma die zich toelegt op het vinden van overnamekandidaten in het middensegment van de markt. Rockpool heeft sinds de oprichting meer dan £600 miljoen geïnvesteerd.

Guy Nieuwenhuys en Toby Hurdle leidden de investering voor Rockpool.

 

 
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake