Overname van Unium door Nokia

HOME/ 

Finse techgigant neemt Openroute over

Nokia heeft aangekondigd dat het softwarebedrijf Unium zal overnemen, een bedrijf dat de snelheid van wifi helpt verbeteren via mesh-netwerktechnologie.

De Finse techgigant is voornemens de software te integreren in zijn "end-to-end wifi-oplossing voor ieder huis". De overname maakt deel uit van het uitgebreide wifi-aanbod van het bedrijf. Nokia heeft wereldwijd inmiddels meer dan 50 miljoen 'home gateways' geïnstalleerd.

Unium, opgericht in 2002, helpt bij het verbeteren van slecht wifi locaties door een beveiligd netwerk te creëren en optimale locaties aan te bevelen, en uiteindelijk het verkeer om te leiden voor snellere draadloze internetverbindingen.

Unium ontwikkelde oorspronkelijk netwerkoplossingen voor de Amerikaanse overheid, dat hulp nodig had met de netwerkconnecties van mensen in gebieden die geen goede draadloze infrastructuur hadden. In 2013 volgde een spin-out genaamd OpenRoute, wat WiFi-oplossingen verkoopt aan bouwbedrijven die betere verbindingen en netwerken nodig hadden op diverse soorten bouwplaatsen.

 
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake