Bedrijf verkopen in Utrecht

Wanneer je de eigenaar bent van een bedrijf in de stad of provincie Utrecht en plannen hebt om te gaan verkopen komen er nogal wat verschillende mogelijkheden, vragen en ideeën op je pad. Het verkopen van je bedrijf is geen dagelijkse kost en naast het plannen van de verkoop heb je ook de dagelijkse gang van zaken waarschijnlijk nog te managen.

Op deze manier kan het lastig zijn om als bedrijfseigenaar tot een gedegen verkoopplan te komen, waarbij je op het goede moment de juiste stappen op de juiste manier zet. Er zijn voldoende adviseurs die zo’n traject uit handen kunnen nemen of kunnen adviseren, maar zij zijn met name gericht op de verkoop van middelgrote en grote bedrijven. Eigenaren van eenmanszaken en andere kleine ondernemingen dreigen daarmee tussen wal en schip te vallen. Toch zijn er ook mogelijkheden voor eigenaren van kleinere bedrijven om geadviseerd te worden over- en tijdens een verkoop.

Utereg’ het mooist van allemaal?

Herman Berkien zong het al, “Utrecht (‘Utereg’) m’n stadje daar gebeurt van allerhand, het bruist aan alle kant in het hartje van het land” en dat blijkt voor ondernemers zo te zijn. In 2018 was de groei van het aantal bedrijven in Utrecht het grootst en nog altijd is Utrecht één van de aanvoerders als het gaat om het aantal snelgroeiende bedrijven. Ruim driekwart van al die startende en groeiende bedrijven zijn eenmanszaken.

Dat is niet zo gek. Utrecht is centraal gelegen, heeft een geconcentreerd winkel- en horeca aanbod, het is een verkeersknooppunt en studentenstad en vanuit een groot deel van het land goed en snel bereikbaar. De combinatie van deze factoren maakt dat er veel interesse is voor in Utrecht gevestigde bedrijven.

OvernameAdvies heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van in Utrecht gevestigde kleine ondernemingen en weet precies waar je moeten letten tijdens de verkoop.

Een mix van advies en het zelf doen

Als kleine ondernemer hoef je de verkoop van je bedrijf niet volledig uit handen te geven. Je kunt namelijk best wat onderdelen van de verkoop zelf doen. Dat is verstandig, want jij kent jouw bedrijf immers het best. Bovendien bespaart het een hoop kosten wanneer je een deel van het traject zelf doet.

Maar als het verkopen van je bedrijf geen dagelijkse kost is, is het wel fijn om te weten welke stap wanneer gezet moet worden en hoe je dat dan zelf kan doen. OvernameAdvies assisteert hierin door een gratis kennisbank aan te bieden met heel veel informatie over de verschillende onderdelen van het verkoopproces. Het proces wordt verder ondersteunt door 15 verschillende apps die gratis beschikbaar zijn en gericht zijn op specifieke onderdelen van het proces.

Maar echt alles zelf doen is waarschijnlijk wat veel gevraagd. OvernameAdvies helpt bedrijven in de regio Utrecht bij de verkoop door bij te springen op het moment dat het nodig is. Dat kan door één van de apps, de kennisbank, maar ook door een gesprek met onze geavanceerde chatbot. Natuurlijk komen we ook graag persoonlijk bij je langs in Utrecht om de verkoop te bespreken en te bepalen waar en hoe we je het best kunnen helpen.

Wanneer advies nodig tijdens de verkoop?

Hoewel je veel zelf kunt doen, zijn er tijdens het verkoopproces een aantal momenten waar het goed kan zijn om je te laten adviseren. De noodzaak voor die assistentie wordt steeds groter naarmate het einde van het traject in zicht komt. Is er serieuze interesse van één of meerdere partijen en beginnen de onderhandelingen? Laat je dan door OvernameAdvies.nl adviseren om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan of dat je het bedrijf tegen een te lage verkoopprijs van de hand doet.

 

Maak een vrijblijvende belafspraak   

Verzenden ›

 

OvernameAdvies: met lokale ervaring een bedrijf verkopen in Utrecht

Met jou als eigenaar aan het roer helpt OvernameAdvies.nl je bij de verkoop. Door een jarenlange ervaring met het verkopen van bedrijven die gevestigd zijn in Utrecht is er een uitgebreide lokale kennis en ervaring opgebouwd. Of het nu gaat om drukbezochte winkels zoals gevestigd in Hoog Catharijne,  stijlvolle winkels aan de Lijnmarkt of één van de vele eet- en drinkgelegenheden zoals op de Neude, OvernameAdvies heeft allerlei soorten ondernemers al geassisteerd bij de verkoop van het bedrijf.

Door de centrale ligging en harde groei kan de interesse bij de verkoop van je bedrijf in Utrecht zo groot zijn dat het overweldigend wordt. Door de combinatie van de kennisbank, de gratis beschikbare apps, de chatbot en het lokale advies op maat van OvernameAdvies ben je goed voorbereid om de verkoop succesvol te maken.
 

 
Weten waar je zelf staat?     Doe de intake