Familiebedrijven

Een familiebedrijf verkopen brengt veel aspecten met zich mee waar rekening mee gehouden moet worden. De overdracht van een familiebedrijf kan gevoelig liggen, heeft andere bedrijfsopvolgings wensen en de overname is vaak anders gestructureerd. Het is goed om duidelijk te krijgen voor uzelf wat u wilt en of dit te realiseren valt met de mogelijkheden. Er valt veel winst te behalen, en in dit geval behouden, als u vroegtijdig handelt en u voorbereid om uw bedrijf over te dragen aan familie.  

Wat is een familiebedrijf

Het is belangrijk om te begrijpen wat een familiebedrijf inhoudt. De Europese Commissie en het Centrale Burea S definiëren familiebedrijven als volgt: “Een bedrijf waarbij één familie direct of indirect een meerderheid van zeggenschap heeft. De familie moet formeel betrokken zijn bij het bestuur en het bedrijf moet ook juridisch overdraagbaar zijn”. De grootte van de onderneming maakt niet uit. 

Eenmanszaak als familiebedrijf

Opvallend is dat eenmanszaken ook als een familiebedrijf geïdentificeerd kan worden (aldus  het CBS). Een eenmanszaak is vooral bekend doordat het een rechtsvorm is zonder rechtspersoonlijkheid en waarbij één persoon de eigenaar is. Er kunnen wel meerdere werknemers actief zijn in een eenmanszaak maar de eigenaar bezit het overgrote deel van de besluitvorming recht. Dit komt overeen met de definitie van een familiebedrijf waarbij “één familie direct of indirect meerderheid van zeggenschap heeft”. Dit betekent dat het niet uit maakt of u als VOF, BV of Eenmanszaak onderneemt u kunt in alle bedrijfsvormen een familiebedrijf zijn. 

Opvolging in familiebedrijven – Voorbereiding is key

In het geval dat u het bedrijf overdraagt aan een familielid, zoals uw kinderen, is het van cruciaal belang om de opvolger tijdig kennis te laten maken met het dagelijkse beheer van uw bedrijf. Het is aan te raden een gestructureerd programma op te stellen om de opvolger te voorzien van de vaardigheden en kennis die hij of zij nodig hebben om te slagen als toekomstige leider. Ook voor u als eigenaar is het belangrijk de touwtjes al meer uit handen te geven zodat de opvolger en/of de rest van het team het bedrijf effectief kunnen runnen tijdens uw afwezigheid. Hierbij helpt het veel kennis te automatiseren en in structureel te documenteren.

OvernameAdvies

Naast het voorbereiden op overdracht van dagelijkse werkzaamheden en kennis is het ook van belang de verschillende opties van overdracht vroegtijdig te bekijken. Zo kan het mogelijk zijn om het bedrijf “geruisloos door te schuiven”. Dit betekent dat uw bedrijf stilzwijgend overgedragen kan worden aan uw zoon of dochter, mits deze minimaal 36 maanden bij de onderneming in dienst is geweest. Handig dus om op tijd te beginnen met de voorbereidingen!